دانشکده علوم قرآنی کرمانشاه برگزار کرد:
بررسی و تحلیل مؤلفه های معنایی واژگان منتخب در جزء 15 قرآن کریم و بازتاب آن در ترجمه های معاصر
به گزارش ایحاء از کرمانشاه؛ جلسه دفاعیه دانشجو الهام رضایی فرامانی رشته تحصیلی علوم قرآنی - اعجاز در مقطع کارشناسی ارشد با عنوان: بررسی و تحلیل مؤلفه های معنایی واژگان منتخب در جزء 15 قرآن کریم و بازتاب آن در ترجمه های معاصر با راهنمایی دکتر مسعود اقبالی و داوری دکتر زهره نریمانی در دانشکده علوم قرآنی کرمانشاه برگزار گردید.
در بخشی از این پایان نامه می خوانیم:
در پژوهش حاضر واژگان منتخبی در دو سوره مبارکه اسرا و کهف با رویکردی بر دیدگاه منابع لغوی و تفسیری مورد بررسی قرار گرفته و در نهایت مؤلفه های معنایی هر واژه استخراج شده و یکی دیگر از اهداف پژوهش، تطبیق یافته های معنایی واژگان با ترجمه های مناسب قرآن کریم هست که در نهایت به نقد و ارزیابی ترجمه ها در رعایت آن مؤلفه های استخراج شده ختم می شود .
بررسی و تحلیل مولفه های معنایی واژگان جزء ۱۵ قرآن کریم در دو سوره مبارکه (اسراء و کهف) از جنبه کشف معانی پنهان واژگان بارویکردی بر منابع لغوی و تفسیری صورت گرفته است. بدین گونه که پس از بررسی مولفه های معنایی مختلف واژه در منابع لغوی، دیدگاه مفسران در این خصوص نیز مورد واکاوی قرار گرفته است. در نهایت نتایج به دست آمده با ترجمه های معاصرتطبیق داده شده تا میزان ضعف و قوت مترجم در ارائه معنای صحیحی از واژه قرآنی آشکار گردد.
در این پژوهش واژگان قرآنی در سوره اسراء: (فجاسوا، وقضینا، ولیتبروا، مدحورا، ولا تنهر هما، ولا تقف، افاصفاکم، لاحتنکن، واستتقزز، صرفنا) و نیز در سوره مبارکه کهف: (باخع، تقرضهم، احصی، ولاتشطط، ولاترهقنی) مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته در نتیجه در برخی از این واژگان شاهد عدم رعایت مؤلفه های معنایی هستیم که باعث ایجاد معنایی مغایر با هدف قرآن کریم گردیده است.
مهمترین سرفصل های این پایان نامه عبارتند از:
کلیات و مفاهیم و برخی از مهمترین تفاسیر شیعه و سنی
مؤلفه های معنایی واژگان منتخب سوره اسرا و بازتاب آن در ترجمه های معاصر
مؤلفه های معنایی واژگان منتخب سوره کهف و بازتاب آن در ترجمه های معاصر
این پایان نامه در نهایت با کسب درجه خوب در این دانشکده پذیرفته شد.
نظر دهید