در دانشکده علوم قرآنی کرمانشاه برگزار شد:
شاخصه های حکمرانی حضرت سلیمان (ع) در قرآن و تورات
جلسه دفاعیه دانشجو زهرا امجدیان رشته تحصیلی علوم قرآنی گرایش اعجاز در مقطع کارشناسی ارشد با عنوان شاخصه های حکمرانی حضرت سلیمان (ع) در قرآن و تورات با راهنمایی خانم دکتر زهره نریمانی و داوری آقای دکتر مجید چهری در دانشکده علوم قرآنی کرمانشاه برگزار گردید.
در بخشی از این پایان نامه می خوانیم:
داوود پادشاه به گفته ی تورات فرزندش را سلیمان نامید که به معنای صلح و آرامش می باشد (کتاب دوم سموئیل ،24-25:12 ، کتاب اول تواریخ ایام،5:3 ) نام او به آن دلیل سلیمان نهاده شد چون در زمان حکومت او بنی اسرائیل به دور از حمله ی دشمنان و در صلح و آرامش کامل سپری شد.(اول تواریخ ایام،5:3 )
و یهودا و اسرائیل مثل ریگ کنارۀ دریا بیشماره بودند و اکل و شرب نموده، شادی میکردند.(اول پادشاهان،20:4)
در زمان حکومت سلیمان پادشاه ، قدرت نظامی فراوان و نیز نبودن دشمنی خارجی و داخلی برای اعلان جنگ و ایجاد نا امنی ثبات و امنیتی ایجاد کرد که پادشاه را بر آن داشت تا به ساخت و ساز و فرهنگسازی بپردازد.
سلیمان پادشاه در عصر خود بسیار مقتدر و مورد احترام برای کشورهای همسایه بود به گونه ای که برای شنیدن حکمت و اندرزهای او به سرزمین سلیمان سفر می کردند که نمونه ی آن پادشاه سرزمین سبا بود که با تقدیم هدایای فراوان برای سلیمان مسافت زیادی را طی کرده و به سرزمین سلیمان سفر کردند(اول پادشاهان،10) . دوران حکومت سلیمان را عصر طلایی قوم اسرائیل در طول تاریخ دانسته اند.
چون ملکه سبا آوازۀ سلیمان را دربارۀ اسم خداوند شنید، آمد تا او را به مسائل امتحان کند.(اول پادشاهان،1:10)
پس با موکب بسیار عظیم و با شترانی که به عطریات و طلای بسیار و سنگهای گرانبها بار شده بود، به اورشلیم وارد شده، به حضور سلیمان آمد و با وی از هر چه در دلش بود، گفتگو کرد.(اول پادشاهان،2:10 )
امنیت، ثروت، قدرت و میزان خدم و حشم در دربار سلیمان ملکه سبا را به تحسین واداشت ومبهوت نمود.
مهمترین سرفصل های این پایان نامه عبارتند از:
- ساختار حاکمیت در قرآن
- ساختار حاکمیت در تورات
- ویژگی های حاکم در قرآن
- توحید محوری
- حکمت و علم
- کارگزاران در قرآن
این پایان نامه در نهایت با کسب درجه عالی در این دانشکده پذیرفته شد.