بررسی و نقد کتاب نظام حقوق زن در اسلام در دانشکده علوم قرآنی کرمانشاه
  • 1404/03/17 - 09:37
  • - تعداد بازدید: 11
  • - تعداد بازدیدکننده: 11
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /appsettingFree
انجمن علمی دانشکده علوم قرآنی کرمانشاه برگزار کرد :

بررسی و نقد کتاب نظام حقوق زن در اسلام در دانشکده علوم قرآنی کرمانشاه

به گزارش ایحاء از کرمانشاه؛  انجمن علمی دانشجوئی دانشکده علوم قرآنی کرمانشاه به منظور بازخوانی کتاب نظام حقوق زن در اسلام استاد مرتضی مطهری یکی از فیلسوفان و متفکران عالِم جهان اسلام توسط دانشجویان گرامی، نشست علمی با عنوان: "نقد و بررسی کتاب نظام حقوق زن در اسلام" با ارائه سرکار خانم دکتر زهره نریمانی عضو محترم هیأت علمی این مرکز برگزار نمود.

دکتر نریمانی در این نشست اظهار داشت: مقتضیات عصر ما ایجاب می کند که بسیاری از مسائل در زمینه های مختلف که در گذشته بیان شده باید مجدداً ارزیابی شود و فقط به ارزیابی های گذشته بسنده نشود بلکه آنها را بارور نماییم و نظام حقوق و تکالیف خانوادگی هم از جمله این مسائل است.

 در این نشست پیرامون این موضوع بحث شد که در این عصر چنین فرض شده که مساله اساسی در نظام خانواده آزادی زن و تساوی حقوق او با مرد است وهمه مسائل دیگر فرع این دو مساله است. ولی از نظر ما اساسی ترین مساله در مورد نظام حقوق خانوادگی و لااقل در ردیف مسائل اساسی این است که آیا نظام خانوادگی نظام مستقل است از سایر نظامات اجتماعی و منطق و میعار ویژه ای دارد جدا از منطق و معیارهایی که در سایر تاسیسات اجتماعی به کار می رود. یا هیچ گونه تفاوتی میان این واحد اجتماعی با سایر واحدها نیست و بر این واحد همان منطق و همان فلسفه و همان معیار ها حاکم است که برسایر واحدها و موسسات اجتماعی ریشه این تردید « دو جنسی » بودن دو رکن اصلی این واحد از یک طرف و توالی نسل والدین و فرزندان از جانب دیگر است.

استاد شهید مطهری در این کتاب با دیدی عمیق و موشکافانه در لابلای صفحات تاریخ چنین متذکر می گردند که : در هـمـه نـهضتهاى اجتماعى غرب، از قرن هفدهم تا قرن حاضر، محور اصلى دو چیز بود: (آزادى ) و (تـسـاوى) و نـظـر بـه ایـنـکه نهضت حقوق زن در غرب، دنباله سایر نـهـضـتـهـا بـود و بـعـلاوه تـاریخ حقوق زن در اروپا از نظر آزادیها و برابریها فوق العاده مرارت بار بود، در این مورد نیز، جز درباره آزادى و تساوى سخن نرفت . ایشان در ادامه گفت: پـیـشـگـامـان ایـن نـهـضـت ، آزادى زن و تـسـاوى حـقـوق او را بـا مـرد مـکـمـل و متمم نهضت حقوق بشر که از قرن هفدهم عنوان شده بود دانستند و مدعى شدند که بدون تأمین آزادى زن و تساوى حقوق او با مرد سخن از آزادى و حقوق بشر بى معنى است ، و بـعلاوه ، همه مشکلات خانوادگى ناشى از عدم آزادى زن و عدم تساوى حقوق او با مرد اسـت و بـا تـأمـیـن ایـن جـهـت ، مـشـکـلات خـانـوادگـى یـک جـا همگی حل مى شود.

این مبحث اشاره به تفاوتهای زن ومرد دارد و از تفکرات قرون وسطی آغاز می شود که بیان می کند مرد جنس برترکامل و زن جنس ناقص و پست وحقیرکه تحت سلطه مرد قرار دارد و سپس به حال میرسد که تمامی بحثها صدوهشتاد درجه تغییرکرده وزن را جنس برتر ومرد را جنس حقیر و پست می خوانند که هر دو نگاه افراط و تفریط بوده و راه به خطا می روند.

اما درقرن بیستم تفاوت زن مرد به معنای وجود جنس برتر و جنس پایینتر نیست تفاوت یعنی وجود قانون خلقت این قانون تفاوت زن و مرد را ایجاد کرده که پیوند خانوادگی زن و مرد را محکمتر می کند وشالوده وحدت آن را بهتر بریزد. این تفاوتها سبب شده است که وظایف خانوادگی بین زن و مرد تقسیم شود. یکی از موضوعات تعجب بر انگیز این است که بعضی افراد دارند تفاوت بین زن ومرد را در استعدادهای جسمی وروانی به حساب ناقص بودن زن وکاملتر بودن مرد بگذارند.

درپایان به محسنات و نکات ناب کتاب شهید مطهری اشاره و نیز اشکالات برخی دانشجویان پاسخ داده شد.

  • گروه خبری : گروه های محتوا
  • کد خبر : 2450
کلمات کلیدی
مدیر سایت کرمانشاه
خبرنگار

مدیر سایت کرمانشاه

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید