بررسی تطبیقی سرنوشت اوصیای انبیاء (مطالعه موردی موسی(ع)، عیسی(ع) و پیامبراکرم(ص) )
  • 1402/10/20 - 14:01
  • - تعداد بازدید: 1143
  • - تعداد بازدیدکننده: 1135
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /appsettingFree
در دانشکده علوم قرآنی کرمانشاه برگزار شد:

بررسی تطبیقی سرنوشت اوصیای انبیاء (مطالعه موردی موسی(ع)، عیسی(ع) و پیامبراکرم(ص) )

جلسه دفاعیه دانشجو سمانه فیروزی رشته تحصیلی علوم قرآنی - گرایش اعجاز در مقطع کارشناسی ارشد با عنوان:  بررسی تطبیقی سرنوشت اوصیای انبیاء (مطالعه موردی موسی(ع)، عیسی(ع) و پیامبراکرم(ص) ) با راهنمایی دکتر مجید چهری و داوری دکتر زهره نریمانی در دانشکده علوم قرآنی کرمانشاه برگزار گردید.

در بخشی از این پایان نامه می خوانیم:

        از حکمت خداوند به دور است که شریعت انبیاء را بدون وصی رها کند پس وصایت و امامت استمرار نبوت است. استمرار این حاکمیت در اوصیای بعد تداوم می یابد تا زمین از حجت خداوند خالی نماند در ادیان ابراهیمی که شامل یهودیت، مسیحیت و اسلام است در اصل وصایت باهم اشتراک دارند و همه معتقدند که پیامبران الهی فردی را به عنوان وصی انتخاب کردند اما با این تفاوت که در اسلام بحث وصی با عنوان امام تعبیر می شود. ظاهراً شخص وصی در یهودیت و مسیحیت خود نیز نبی و پیامبر بوده اما در اسلام به خاطر بحث خاتمیت وصی، نبی نیست و از وصی به عنوان امام تعبیر می شود. امامت از مسائل بسیار مهم در اسلام است.

ما در این پژوهش بعد از بیان مقدمه حاضر فصل اول را با نام کلیات و مفاهیم وصی در قالب شناخت واژه و مفاهیم پایه و آشنایی مختصر با اوصاف اوصیای الهی در قرآن و روایات ارائه میدهیم.

در فصل دوم با پرداختن به مسئله اساسی وصایت حضرت موسی(ع) در کتاب مقدس تالش خواهیم کرد که این مسئله برای ما روشن شود و حوادث مشترک بین وصی ایشان حضرت هارون(ع) با دیگر اوصیا در سه شریعت یهود، مسیح و اسلام مشخص شود.

در فصل سوم با پرداختن به مسئله وصایت شمعون جستجو خواهیم کرد و چگونگی وصایت ایشان و سرنوشت مشترک ایشان با دیگر اوصیا را توضیح خواهیم داد.

در فصل چهارم به سرگذشت حضرت علی(ع) به عنوان وصی حضرت محمد(ص) پرداختیم و طبق حدیث منزلت سرگذشت تطبیقی ایشان را با دیگر اوصیا بررسی خواهیم کرد.

در فصل پنجم که در واقع فصل آخر است به جمع بندی مطالب قبلی خواهیم پرداخت و نقاط مشترک سه وصی، سه پیامبر را در سه شریعت (یهود،مسیح و اسلام) و واکنش قوم آنها بیان خواهیم کرد.

 

مهمترین سرفصل های این پایان نامه عبارتند از:

فصل اول: کلیات و مفاهیم

فصل دوم : حضرت موسی(ع) و وصی او هارون(ع)

فصل سوم : حضرت عیسی(ع) و وصی او شمعون (پطروس)        

فصل چهارم : پیامبر(ص) و وصی او حضرت علی(ع)

فصل پنجم: تطبیق و جمع بندی

 

این پایان نامه در نهایت با کسب درجه بسیار خوب در این دانشکده پذیرفته شد.

  • گروه خبری : گروه های محتوا
  • کد خبر : 667
کلمات کلیدی
مدیر سایت کرمانشاه
خبرنگار

مدیر سایت کرمانشاه

تصاویر