بررسی کیفیت و چگونگی وحی بر زنان قرآنی با استناد به آیات و‌ روایات
  • 1402/07/15 - 09:07
  • - تعداد بازدید: 1041
  • - تعداد بازدیدکننده: 1022
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /appsettingFree
در دانشکده علوم قرآنی کرمانشاه برگزار شد:

بررسی کیفیت و چگونگی وحی بر زنان قرآنی با استناد به آیات و‌ روایات

به گزارش ایحاء از کرمانشاه؛ جلسه دفاعیه دانشجو کوثر ابروزن رشته تحصیلی علوم قرآنی - گرایش ادبی در مقطع کارشناسی ارشد با عنوان: بررسی کیفیت و چگونگی وحی بر زنان قرآنی با استناد به آیات و‌ روایات با راهنمایی دکتر زهره نریمانی و داوری دکتر مسعود اقبالی در دانشکده علوم قرآنی کرمانشاه برگزار گردید.

در بخشی از این پایان نامه می خوانیم:

از آغاز ارتباط خداوند منان با مخلوقات خود، همواره راههایی وجود داشته است که هر کدام به تناسب مردمان زمان و پیامبر برانگیخته شده آنان متفاوت است. راهی استوار و مستقیم که بواسطه آن انسان از نعمت هدایت بهره مند شد، وحی است.

وحی در منابع موثق دینی بالاخص قران کریم، راه ارتباط کامل موثقی است که میان خدا و رسول او ایجاد شده است و آنچه که پیامبر و مردمان زمان برای اصل بندگی و گذران معیشت آنچنان که مقصود پروردگار است، به آن نیازمند بوده اند، بدیشان رسیده است.

به استناد آیه 51 از سوره مبارکه شورا، خداوند کریم وحی را که مأمن پیامهای مهم برای کل بشریت است با سه طریق بر پیامبر نازل میفرماید: وحی مستقیم، وحی از وراء حجاب و وحی به واسطه فرشته مأمور که مقصود حضرت جبرئیل علیه السلام میباشد.

عباراتی در قران کریم موجود است که به هر سه طریق اشاره فرموده و برای آن مصادیقی را بیان کرده است. آنچه که در این نوشتار در پی آنیم بررسی کیفیت و چگونگی ارسال وحی بر پیامبر و همچنین سایر اشخاصی است که نام ایشان نیز در قران به عنوان گیرندگان وحی الهی آمده است.

قران کریم به صراحت بیان میدارد که به سایر مخلوقات خود نیز وحی میکند و دایره شمولیت آن تنها پیامبران را در برنمی گیرد. خداوند به استناد آیه 68 سوره مبارکه نحل، آنچه که زنبور عسل باید به دقت و درستی انجام دهد جزء مصادیق وحی دانسته و به روشنی فرموده است که: ما امر خود را مبنی بر ساخت لانه به زنبورعسل وحی نمودیم. نکته قابل توجه در دایره گیرندگان وحی الهی که در این مقال در پی اثبات آنیم، جامعه زنان و بانوان هستند که

ایشان نیز به نسبت کیفیت عبادت و بندگی شامل تخاطب الهی میشوند. نمونه های فراوانی از بانوان و عملکردهای مثبت و منفی آنان در قران کریم آمده است که گروهی مورد مذمت و گروهی مورد تشویق و بشارت قرار گرفته اند.

زنان، در ابتدا خود میتوانند بالفطره دریافت کننده وحی الهی باشند و همچنین با وجود شباهت از منظر دریافت با مواردی چون الهام، تحدیث و رویای صادقه در آنان، با اثبات یازده ویژگی از وحی الهی که همسو با اتفاقات وارده در زندگی زنان قرانی است، مرتبط است.

در نتیجه زنان قرانی نیز میتوانند مورد مخاطبه و وحی الهی قرار گیرند که کیفیت آن بررسی خواهد شد.

 

مهمترین سرفصل های این پایان نامه عبارتند از:

بررسی وحی در لغت و اصطلاح

وحی از منظر روایات معصومین علیهم السلام

وحی و عقل

منشأ وحی

وحی و الهام

زنان قرآنی

ویژگی های وحی و انطباق بر زنان قرآن

 

این پایان نامه در نهایت با کسب درجه عالی در این دانشکده پذیرفته شد.

  • گروه خبری : گروه های محتوا
  • کد خبر : 292
کلمات کلیدی
مدیر سایت کرمانشاه
خبرنگار

مدیر سایت کرمانشاه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید